preskoči na sadržaj

Elektrotehnička i prometna škola Osijek

Login
Tražilica
Novi web
E-dnevnik

Korisni linkovi

Projekti

Projekti u kojima kao partner sudjeluje Elektrotehnička i prometna škola Osijek su:

 

  • New ICTk - Nastavnici Elektrotehničke i prometne škole Osijek pripremaju se za provedbu mobilnosti za sudjelovanje u projektu Novim ICT kompetencijama nastavnika do modernih školskih kurikuluma. Nositelj projekta je Tehnička škola Sisak, a osim naše škole partneri su srednje strukovne škole Tehnička škola Kutina, Tehnička škola Slavonski Brod i Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar. Tijekom projekta 20 djelatnika (ravnatelji i nastavnici) obavit će mobilnost od 8 dana u Republici Irskoj u gradu Dublinu. Tijekom mobilnosti posjetit će obrazovne institucije i poduzeća i sudjelovati na radionicama i predavanjima iz informatičko-komunikacijskih tehnologija. Glavni cilj ovog projekta je stjecanje novih ICT kompetencija nastavnika kako bi mogli poboljšati svoje školske kurikulume i u njih uvesti nove sadržaje i nove metode rada kako bi kurikulumi postali relevantni na tržištu rada. Specifični ciljevi ovog projekta su proširivanje jezičnih i kulturoloških kompetencija sudionika mobilnosti, profesionalni razvoj nastavnika i ravnatelja, razvoj organizacije povećanjem kompetencija nastavnika i ravnatelja.

 

  • Jedinstvo u različitosti - Baranja nas spaja - Baranja u jeziku, pismu, fotografiji i pokretu. Bilateralna razmjena uključila je 24 mladih iz Mađarske i Hrvatske kojima se tijekom 10 dana trajanja razmjene pružila prilika upoznavanja hrvatske Baranje i Osijeka. Omogućavanjem zajedničkih aktivnosti i poticanjem propitivanja sličnosti i razlika te zajedničkih vrijednosti, razmjena je težila neformalnom i interkulturalnom učenju mladih. Mladi su istraživali razlike u odnosu na Baranju s mađarske i hrvatske strane granice, a svoje su doživljaje izražavali kroz jezik, pismo, fotografiju i tjelesnu aktivnost. Projekt se provodi u suradnji  s partnerom Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskola iz Pečuha. Projekt je financijski podržala Europska komisija u okviru programa Mladi na djelu.

 

  • Projekt SOELA - solarni električni automobil. Cilj projekta je razvoj novih inovativnih izvannastavnih aktivnosti i metoda obrazovanja učenika, te poticanje novih znanstvenih i tehničkih inovacija i dostignuća učenika kroz izradu solarnog električnog automobila. Projekt je financiran sredstvima Europske unije, a ukupni iznos je 189.149,51 eura.

 

  • Projekt VTT-Firm - Virtual Traffic Training Firm. Cilj projekta je povećati sposobnosti nastavnika i materijalne uvjete u partnerskim školama obrazovnog sektora prometa i logistike sa svrhom poboljšanja znanja i vještina učenika provedbom  praktične nastave u virutalnim vježbeničkim tvrtkama. Projekt je financiran sredstvima Europske unije, a ukupni iznos je 95.955 eura.

 

  • Mladi za Europu - Youth for EU Novi europski projekt namijenjen mladima od 16 do 26 godina, čije je nositelj Agencija Lokalne Demokracije iz Brtonigle, a financiran je od strane Europske unije unutar programa IPA INFO 2011. Projekt, koji je službeno započeo 1. siječnja 2013., namijenjen je učenicima srednjih škola i mladima od 16 do 26 godina, učiteljima i udrugama, s ciljem da se pridonese širenju informacija o Europskoj uniji, o Hrvatskom putu prema članstvu i o mogućnostima što nas očekuju nakon 1. Srpnja 2013. Osim istarskih udruga mladih i talijanskih srednjih škola, u inicijativi sudjeluju i mladi iz Sisačko-Moslavačke i Osječko-Baranjske županije.

 

  • LEONARDO DA VINCI Projekt mobilnosti kojim je predviđena mobilnost 15 učenika trećih razreda smjerova elektrotehničar, tehničar za računalstvo i tehničar cestovnog prometa.

 

  • POKRENI SEBE, PROMIJENI SVIJET! u školskoj godini 2013/2014. škola sudjeluje u projektu “Pokreni  sebe,  promijeni  svijet – mobilizacija  potencijala  volontiranja  u prevenciji  nasilja  među  mladima“, koji je osmišljen u nastojanju da se osigura bolje  prepoznavanje  i  korištenje  potencijala volontiranja  u prevenciji nasilja među mladima, kroz  njegovo  potvrđivanje kao pozitivnog i poticajnog načina  života mladih.

 

  • ERASMUS + U okviru Erasmus+ projekta mobilnosti Elektrotehničke i prometne škole Osijek: Učim, poučavam, radim 2014-1-HR01-KA102-000146, deset nastavnika naše škole je posjetilo škole i tvrtke u Engleskoj a 18 učenika odradilo stručnu praksu u Irskoj.preskoči na navigaciju