preskoči na sadržaj

Elektrotehnička i prometna škola Osijek

Login
Tražilica
Novi web
E-dnevnik

Korisni linkovi

Zelene vještine
Ljetna škola solarne energije
Administrator / datum: 11. 6. 2014. 20:21

Ljetna škola solarne enrgije i ove godine poziva na učenje, istraživanje i otkrivanje sve zainteresirane učenike prvih, drugih i trećih razreda. Svi koji žele sudjelovati trebaju se prijaviti kod pedagoginje u prostoriji 6/I. Radionice su predviđene za 23. i 24. lipanj. Sve dodatne detalje  pogledajte u priloženom plakatu.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o završetku projekta
ŽELJKA GETOŠ / datum: 10. 11. 2013. 20:01

Elektrotehnička i prometna škola Osijek završnom je konferencijom održanom 6.9.2013. zaokružila jednogodišnji  projekt „Zelene vještine za elektrotehniku i strojarstvo" sufinanciranog iz EU fondova IPA- IV Razvoj ljudskih potencijala u okviru programa Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim tržištima rada/gospodarstva.
Više o ostvarenim ciljevima pročitajte u obavijesti u prilogu.


[OPŠIRNIJE]Ljetna škola solarne energije
ŽELJKA GETOŠ / datum: 19. 6. 2013. 14:09

Ljetna škola solarne energije u punom je jeku. 30 učenika iz šest slavonsko-baranjskih srednjih škola prolazi obuku koja ima za svrhu upoznati širu populaciju učenika srednjih škola sa solarnom energijom s naglaskom na njihov aktivni angažman u praktičnoj obuci u kojoj mogu manipulirati, mjeriti, istraživati, otkrivati i surađivati jedni s drugima u cilju usvajanja osnova proizvodnje i korištenja solarne energije.

Više o ljetnoj školi i cijelom projektu Zelene vještine možete naći na Facebook i WEB stranici projekta.


[OPŠIRNIJE]Ljetna škola solarne energije
ŽELJKA GETOŠ / datum: 4. 6. 2013. 18:00

Pozivamo vas na učenje, istraživanje i otkrivanje ...
Gdje?       Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Istarska 3
Kada?      od 17. do 21. lipnja 2013.
Tko?        nastavnici strukovnih predmeta i predstavnici Udruge Zeleni Osijek
Za koga?  učenici/učenice srednjih škola
Što?         praktična i teorijska obuka o osnovama proizvodnje i korištenja solarne energije.

Više o Ljetnoj školi, načinu i rokovima prijave te odabiru sudionika možete naći na www.zelenevjestine.com
 


[OPŠIRNIJE]Zelene vještine - edukacija nastavnika
ŽELJKA GETOŠ / datum: 28. 2. 2013. 09:33

U okviru projekta Zelene vještine za elektrotehniku i strojarstvo 18 nastavnika struke, inače djelatnika Elektrotehničke i prometne škole Osijek i Strojarske tehničke škole Osijek, sudjelovalo je u 30 satnoj edukaciji koja se sastojala od teorijskog i praktičnog dijela pod nazivom: Osnove o obnovljivim izvorima energije.


[OPŠIRNIJE]RSS


Projekt - Zelene vještine za elektrotehniku i strojarstvo

Elektrotehnička i prometna škola Osijek, u suradnji s partnerima Strojarskom tehničkom školom Osijek i Udrugom za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, započinje realizaciju projekta Zelene vještine za elektrotehniku i strojarstvo. Projekt se realizira u okviru  Modernizacije školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva u okviru IPA IV komponente.i i trajat će godinu dana.

Njegova je  ukupna vrijednost 99.961,25 EUR i financiran je sredstvima EU u iznosu od 84,75 %.

Cilj je projekta unaprijediti ljudske i materijalne kapacitete strukovnih škola u regiji u svrhu obučavanja o obnovljivim izvorima energije za razvoj “zelenih vještina”  korištenjem pristupa usmjerenog na učenika, te povećati dostupnost obuka za zelene vještine široj populaciji regionalne radne snage.

Očekivani su rezultati projekta razvijen kurikulum o obnovljivim izvorima energije (OIE) kojemu je cilj integriranje u postojeće školske kurikulume iz područja elektrotehnike i strojarstva, kao i ponude izvannastavnih aktivnosti iz tih područja. Planira se poučavanje 18 nastavnika za izvođenje kurikuluma o obnovljivim izvorima energije korištenjem pristupa usmjerenog na učenika, kao i opremanje laboratorija za solarnu energiju. U proljetnoj/ljetnoj školi o solarnoj energiji sudjelovat će 30 učenika srednjih škola naše županije, a izradit će se i web priručnik za obuku  o OIE i e-learning materijali za učenje. Završetkom ovog projekta naša škola bit će bogatija za suvremeni solarni laboratorij u kojem će redovni učenici moći stjecati znanja o OIE te steći vještine koje će povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada.

Glavne su projektne aktivnosti organizacija dvije konferencije o regionalnim potrebama za zelenim vještinama, studijsko putovanje u Ljubljanu i Velenje s ciljem upoznavanja primjera dobre prakse, škola solarne energije za učenike i izrada navedenih edukacijskih materijala.

Projekt se provodi na području Osječko-baranjske županije. Elektrotehnička i prometna škola Osijek sa svojim se  partnerima i na ovaj način uključuje u strategiju Europske unije da se do 2020. poveća korištenje obnovljivih izvora energije te tako poveća energetska učinkovitost. Provedbeni tim projekta čine nastavnici Elektrotehničke i prometne škole, Dalibor Rašić, predstavnik Strojarske tehničke škole i Dinko Pešić, predstavnik Udruge Zeleni Osijek. Voditeljica projekta je  Blaženka Pul, prof.

Provedbeni tim projekta čine nastavnici:

 1. Lukavec Ladislav, dipl.ing., ravnatelj
 2. Darija Novoselović, prof.
 3. Blaženka Pul, prof
 4. Karolina Brleković, prof.
 5. Ankica Taušan, prof.
 6. Mato Filaković, dipl.ing.
 7. Anđelko Janjić, dipl.ing.
 8. Antun Kovačić, dipl.ing.
 9. Danijela Ivanović-Ižaković, dipl.ing.
 10. Vjekoslav Jakopović, dipl.ing.
 11. Daliborka Pavošević, prof.
 12. Jelena Noskov, prof.
 13. Ivana Hartmann, mag.edu.
 14. Ana Kedveš, prof.

Slika 1: Potpisivanje ugovora

Slika 2: Potpisivanje ugovora

preskoči na navigaciju