preskoči na sadržaj

Elektrotehnička i prometna škola Osijek

Login
Tražilica
Novi web
E-dnevnik

Korisni linkovi

SOELA
Učenici Elektrotehničke i prometne škole Osijek na 3. utrci solarnih automobila
Daliborka Pavošević / datum: 8. 6. 2015. 17:57

Od 4. do 6. lipnja 2015. u Sisku se održavala treća utrka solarnih automobila na kojoj su uz učenike naše škole sudjelovali i učenici još 9 škola. 


[OPŠIRNIJE]Sigurnost u prometu
ŽELJKA GETOŠ / datum: 13. 5. 2014. 19:43

U sklopu preventivnog projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“ PU osječko-baranjska u suradnji s Elektrotehničkom i prometnom školom Osijek organizira predstavljanje solarnog električnog automobila (SOELA) kojeg su pod vodstvom mentora mr.sc. Mirka Mesića, dipl.ing. izradili učenici. SOELA je dizajniran temeljito, psihološki promišljeno, u bojama koje su ukomponirane s okolišem, s naglaskom na svoju posebnost i inovativnost. U skladu s održivim razvojem i zaštitom okoliša za pokretanje koristi obnovljiv izvor energije – sunce. Dođite u informativni centar PU u Avenue Mallu i pogledajte karakteristike Solarnog Električnog autobomila.


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje na Geek Gatheringu
ŽELJKA GETOŠ / datum: 10. 5. 2014. 22:21

Predstavnici naše škole pozvani su na konferenciju The Geek Gathering kako bi prezentirali poslovnu ideju solarnog navodnjavanja kap na kap. Prednost ovog sustava, u odnosu na trenutnu ponudu, je niska cijena, manja potrošnja energije, vlastiti razvijeni upravljački sustav, lako postavljanje i održavanje.

Na konferenciji je izložen i naš solarni auto izrađen u sklopu projekta SOELA.


[OPŠIRNIJE]Solarni automobil na Innet forumu
ŽELJKA GETOŠ / datum: 29. 3. 2014. 17:08

Posebna atrakcija Innet foruma koji se 23. i 24. ožujka održao  Slavonskom Brodu bio je naš solarni auto. Forumom su se na jednom mjestu okupili inovatori, gospodarstvenici, studenti, učenici, inovativni poduzetnici, znanstvenici s ciljem poticanja suradnje među njima. Dva dana trajanja foruma bila je prilika za poslovne susrete, prezentacije inovativnih projekata i tvrtki, panel konferencije i predavanja te neformalna druženja.


[OPŠIRNIJE]Solarni automobil na sajmu
ŽELJKA GETOŠ / datum: 5. 10. 2013. 03:08

Pozivamo sve zainteresirane da dođu pogledati naš solarni električni automoblil koji je od 04. do 06. listopada izložen na Osječkom jesenskom sajmu.

Više fotografija pogledajte u galeriji.


[OPŠIRNIJE]Završena SOELA
ŽELJKA GETOŠ / datum: 17. 9. 2013. 21:44

Prethodni vikend održane su zadnje aktivnosti projekta SOELA. Najzanimljivija široj javnosti bila je utrka solarnih električnih automobila. Naše vozilo osvojilo je treće mjesto u utrci iza automobila škola iz Siska i Kutine. Uz jedno prekrasno iskustvo učenja i zabave, posebno nam je drago priznanje za najbolji dizajn dodijeljeno našem vozilu.

Ugodno iznenađenje bilo je veliki broj gledatelja na ulicama Siska i zanimanje


[OPŠIRNIJE]Sretan put i puno uspjeha!
ŽELJKA GETOŠ / datum: 12. 9. 2013. 19:43

Ekipi SOELA cijeli kolektiv Elektrotehničke i prometne škole Osijek želi puno uspjeha ovaj vikend u Sisku na Prvoj utrci solarnih automobila.

Program utrke, koja se održava u subotu, 14.09. sastoji se od dva dijela:

1. Revijalna utrka ulicama grada Siska


[OPŠIRNIJE]Ljetna škola projektiranja solarnih automobila
ŽELJKA GETOŠ / datum: 8. 7. 2013. 16:48

Završena je ljetna škola "Dizajniranje solarnih automobila" koja se održavala od 23.06. do 03.07.2013. godine u Zadru. Okupili su se učenici i mentori svih škola uključenih u projekt Soela i kroz 11 dana predavanja i vježbi naučili su puno o solarnoj energiji i solarnim vozilima. Smještaj i predavanja bili su u staroj jezgri Zadra pa su učesnici imali priliku upoznati povijesne i kulturne znamenitosti Zadra.

Cjelokupni program ljetne škole možete vidjeti u prilogu, a mali uvid u rad u foto-galeriji.


[OPŠIRNIJE]Ljetna škola u Zadru
ŽELJKA GETOŠ / datum: 26. 6. 2013. 16:09

Skupina učenika uključenih u projekt SOELA zajedno s mentorom, prof. Mirkom Mesićem, ovaj tjedan boravi u Zadru na Ljetnoj školi projektiranja automobila i solarne tehnologije. Predzadnja je ovo aktivnost projekta u sklopu koje će učenici kroz radionice usvojiti teoretska i praktična znanja iz područja: projektiranje električnih automobila, praktična primjena solarne tehnologije i električni pogon za različite vrste vozila nove generacije.

Konstruiranje solarnog električnog automobila pobudilo je zanimanje i šire zajednice. Pogledajte kako je projekt predstavljen u Glasu Slavonije od 26.06.2013.


[OPŠIRNIJE]Solarni električni automobil
ŽELJKA GETOŠ / datum: 8. 6. 2013. 14:04

Ovo proljeće u radionici Elektrotehničke i prometne škole Osijek tim profesora i učenika vrijedno radi na konstruiranju solarnog električnog automobila. Tako se polako približavamo završnoj aktivnosti projekta SOELA - utrci 5 solarnih automobila. Mentori u projektu su mr.sc. Mirko Mesić, dipl.ing. i Tomislav Vdovjak, dipl.ing. Svi učenici uključeni u projekt dolaze iz 3ET2 razreda: Marko Herceg, Matias Knežević, Danijel Rakić, Marko Ribarić, Josip Spišić, Filip Topolovec, Tomislav Turšćak, Luka Žagar.


[OPŠIRNIJE]Studijsko putovanje - posjet Sajmu automobila u Ženevi i tvornici automobila Renault kraj Pariza
ŽELJKA GETOŠ / datum: 25. 3. 2013. 11:44
Geneva Moto Show

Predstavnici naše škole posjetili su međunarodni salon automobila u Ženevi te tvornicu automobila u Francuskoj gdje su mogli vidjeti najnovija dostignuća u automobilskoj industriji. Ono što ih je posebno zanimalo bili su trendovi u korištenju sunčeve energije za pogon automobila što će im uvelike koristiti u konstruiranju solarnog automobila u sklopu projekta SOELA.


[OPŠIRNIJE]Izrada solarnog električnog automobila
ŽELJKA GETOŠ / datum: 1. 3. 2013. 15:52

Izrada prvog solarnog automobila u Osijeku započela je početkom ove godine i trajat će sve do završetka nastave, 14.6.2013. Tim koji izrađuje ovu ekološku jurilicu sastoji se od 8 članova iz 3et2 razreda: Matias Knežević, Filip Topolovec, Danijel Rakić, Marko Ribarić, Luka Žagar, Tomislav Turšćak, Josip Spišić i Ivan Vila pod vodstvom profesora, mr.sc. Mirka Mesića, dipl.ing. Dizajn je osmislio učenk Matias Knežević. Cijeli automobil izradio je u besplatnom 3D programu Google Sketchup.


[OPŠIRNIJE]Radionica - Projektiranje solarnih automobila
ŽELJKA GETOŠ / datum: 14. 1. 2013. 10:21

U sklopu Projekta SOELA, naši nastavnici su sudjelovali u edukacija pod nazivom "Dizajniranje solarnih automobila" održanojje od 8. do 12. siječnja 2013. u Topuskom. Edukaciju, namijenjenu mentorima škola partnera projekta, vodio je poznati dizajner prvog električnog automobila Igor Jurić koji je tom prigodom održao predavanje iz izrade i dizajniranja solarnih automobila.


[OPŠIRNIJE]SOELA - solarni električni automobil
ŽELJKA GETOŠ / datum: 29. 10. 2012. 09:57

Ponosni smo što je naša škola partner u Projektu SOELA - solarni električni automobil, koji je 25. listopada 2012. predstavljen u Sisku. Cilj projekta je razvoj novih inovativnih izvannastavnih aktivnosti i metoda obrazovanja učenika, te poticanje novih znanstvenih i tehničkih inovacija i dostignuća učenika kroz izradu solarnog električnog automobila. Projekt je financiran sredstvima Europske unije, a ukupni iznos je 189.149,51 eura.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju