preskoči na sadržaj

Elektrotehnička i prometna škola Osijek

Login
Tražilica
Novi web
E-dnevnik

Korisni linkovi

Zanimanja
ELEKTROMONTER
ŽELJKA GETOŠ / datum: 24. 6. 2014. 22:42

Elektromonter obavlja poslove u proizvodnji, prijenosu i distribuciji električne energije od proizvođača do potrošača. Također radi na montiranju i rekonstrukciji elektroenergetskih postrojenja, električnih mreža i elektroinstalacija. Radi i na postavljanju strojeva, transformatora, mjerno-regulacijskih naponskih vodova, visokonaponskih i niskonaponskih razvodnih postrojenja i električnih upravljačkih aparata. Vrši izvedbu nadzemne mreže - izbor odgovarajućih stupova, skladištenje i transport stupova do mjesta postavljanja, polaganje uzemljenja i namještanje vodova za uzemljenje.


[OPŠIRNIJE]TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO
ŽELJKA GETOŠ / datum: 23. 6. 2014. 19:22

Zanimanje  tehničar  za  računalstvo  obuhvaća  praktična  znanja  i  vještine  potrebne  za obavljanje poslova iz područja ljudskih djelatnosti povezanih s projektiranjem, izradbom i održavanjem  manje  složenih  relacijskih  baza  podataka  i  računalnih  programa, nadziranjem  i  dijagnosticiranjem  te  evidentiranjem  i  otklanjanjem  hardverskih  i softverskih  problema,  educiranjem  i  pomaganjem  korisnicima  u  rješavanju  njihovih problema, konfiguriranjem i održavanjem računala, lokalne računalne mreže, računalnih i informacijskih sustava.


[OPŠIRNIJE]VOZAČ MOTORNOG VOZILA
ŽELJKA GETOŠ / datum: 14. 6. 2014. 21:52

Vrlo atraktivan trogodišnji program obrazovanja tijekom kojega se učenici osposobljavaju za upravljanje vozilom unutar gradskog područja te u međumjesnom i međunarodnom prometu, obavljanje poslova pripreme vozila za prijevoz, vođenje prijevozne dokumentacije, otklanjanje manjih kvarova na vozilu, preuzimanje tereta u prijevozu, nadzor utovara i istovara.


[OPŠIRNIJE]TEHNIČAR CESTOVNOG PROMETA
ŽELJKA GETOŠ / datum: 13. 6. 2014. 18:47

Tehničar cestovnog prometa zanimanje je kojim su obuhvaćeni svi poslovi premještanja ljudi, dobara i informacija s jednog mjesta na drugo u komercijalnom i tehničkom smislu radi ostvarivanja ekonomskog učinka. U postizanju toga cilja, zanimanje obuhvaća sve poslove pripreme, izvršenja i okončanja prijevoznog procesa, eksploatacije vozila, nadzor nad provedbom prijevoznoga procesa, poznavanje poslova planiranja, projektiranja i eksploatacije prometnica te upravljanja njima, u svrhu postizanja sigurnog i djelotvornog prijevoza osoba i stvari te izvođenja i održavanja elemenata cestovne infrastrukture.
 


[OPŠIRNIJE]TEHNIČAR ZA ELEKTRONIKU
ŽELJKA GETOŠ / datum: 9. 6. 2014. 19:19

Tehničar za elektroniku radi na pripremanj razvojne, tehnološke i operativne dokumentacije proizvodnje, ispitivanju elektroničkih komponenti i sklopova, montiranju i ispitivanju elektroničkih uređaja i opreme, njihovu posluživanju i održavanju, tehničko-administrativnim poslovima, izradbi elektroničkih sklopova i/ili uređaja te prodaji i promidžbi elektrotehničkih i elektroničkih proizvoda. Bitan dio posla ovog zanimanja je preventivno održavanje.
Središnja i ntegrirajuća kompetencija ovog zanimanja je objedinjavanje poslova projektiranja, montaže i održavanja elektroničke opreme, pri čemu se primjenjuju kompetencije i korelacije iz područja elektrotehnike i računalstva.


[OPŠIRNIJE]TEHNIČAR ZA MEHATRONIKU
ŽELJKA GETOŠ / datum: 8. 6. 2014. 21:03

Mehatronika je disciplina koja integrira strojarstvo, elektroniku, elektrotehniku, računalne tehnologije i upravljanja u projektiranju i izradi industrijskih proizvoda i procesa.

U sklopu novog strukovnog kurikuluma (041504) za tehničara za mehatroniku učenici se kroz četiri godine obrazuju za projektiranje, nadogradnju i održavanje mehatroničkih sustava – strojeva, alata i uređaja koji se sastoje od elektroničkih, strojarskih, optičkih, automatiziranih i kompjuteriziranih sklopova.


[OPŠIRNIJE]ELEKTROTEHNIČAR
ŽELJKA GETOŠ / datum: 8. 6. 2014. 10:13

Ovaj program obrazuje učenike za zanimanje elektrotehničara odnosno, onima koji žele nastaviti obrazovanje, daje znanja potrebna za polaganje državne mature i nastavak školovanja na tehničkim i srodnim fakultetima.

Kroz četiri godine učenici se pripremaju za obavljanje poslova tehničkog projektiranja, proizvodnje i kontrole različitih elektrotehničkih proizvoda.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju